Ατομικά ταρτάκια με σφολιάτα
Καταρχήν λάδωσα τα φορμάκια μου ελαφρά. Είναι κάπως βαθύτερα από αυτά που βλέπω συνήθως στα καταστήματα, αλλά εννοείται ότι δεν έχει σημασία αν έχετε πιο βαθιά ή πιο ρηχά. Στην πραγματικότητα, οι κύκλοι σφολιάτας που έκοψα (με μια κούπα) κάλυψαν μόνο το μισό ύψος των... φορμακίων. Κάνετε ό,τι σας αρέσει και όπως σας αρέσει :)
Για γέμιση μπορείτε να κάνετε όποιο συνδυασμό υλικών θέλετε. Εγώ χρησιμοποίησα διάφορα υλικά και σε διαφορετικούς συνδυασμούς μεταξύ τους ώστε να μην είναι όλα ίδια. Θέλει λίγο προσοχή να μην τα παραγεμίσουμε γιατί φουσκώνοντας στο φούρνο θα χυθούν έξω από τα φορμάκια.
Έκοψα λοιπόν σε μέτριες φέτες πράσινες πιπεριές (κέρατο) και κόκκινες Φλωρίνης και τις σόταρισα.
Το ίδιο έκανα και με φέτες κρεμμύδι.
Γέμισα κάποια σφολιατάκια με λίγη φέτα, από πάνω μια κουταλιά πιπεριές κι από πάνω πάλι φέτα και λίγο πιπέρι.
Σε άλλα έβαλα κρεμμύδι μαζί με κομματάκια από σαλάμι αέρος και κάλυψα με λίγη κρέμα γάλακτος (η δική μου ήταν παχύρρευστη, αλλά νομίζω ότι η υγρή δίνει καλύτερο αποτέλεσμα γιατί αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά).
Να μην ξεχάσω και την τελευταία γέμιση που χρησιμοποίησα, βάζοντας ένα κομματάκι ζαμπόν ή πάριζα κάτω, από πάνω διάφορα τριμμένα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, μοτσαρέλα, ό,τι έχετε) και τέλος κρέμα γάλακτος. Κλασική και αγαπημένη γεύση, σωστά;
Όλα αυτά λοιπόν μπήκαν στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Όλα αυτά λοιπόν μπήκαν στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3 σχόλια:
Σ'ευχαριστώ για την ιδέα. Την Παρασκευή έχουμε αποχαιρετιστήριο breakfast συναδέλφου, στο γραφείο και ήθελα να φτιάξω κάτι γρήγορο που την επόμενη μέρα να είναι εξ ίσου νόστιμο (αφού δεν γίνεται να τα ψήσω στις 5 το πρωί). Καλή σου μέρα
Χαίρομαι που βοήθησα και ευχαριστώ που τα προτίμησες! Ελπίζω να σου αρέσουν και περιμένω τα σχόλιά σου!
Θα τα φτιαξω αποψε, αν πετύχουν θα τα προσθέσω στην επόμενη ανάρτησή μου με φωτογραφίες και σαφώς με παραπομπή στο δικό σου blog γιά τη συνταγή. Και πάλι σ'ευχαριστώ
Δημοσίευση σχολίου