Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ατομικά ταρτάκια με σφολιάτα


Λίγες μέρες πριν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτώ ένα φύλλο σφολιάτας που είχε αποψυχθεί κατά λάθος (δεδομένου ότι ποτέ δεν καταψύχουμε κάτι που έχει ήδη ξεπαγώσει!) άρχισα να φτιάχνω ό,τι μου ερχόταν στο μυαλό. Κατέληξα λοιπόν σε διάφορα ταρτάκια, πιτάκια κλπ. Σας δείχνω λοιπόν αρχικά τα ταρτάκια μου.
Καταρχήν λάδωσα τα φορμάκια μου ελαφρά. Είναι κάπως βαθύτερα από αυτά που βλέπω συνήθως στα καταστήματα, αλλά εννοείται ότι δεν έχει σημασία αν έχετε πιο βαθιά ή πιο ρηχά. Στην πραγματικότητα, οι κύκλοι σφολιάτας που έκοψα (με μια κούπα) κάλυψαν μόνο το μισό ύψος των... φορμακίων. Κάνετε ό,τι σας αρέσει και όπως σας αρέσει :)




Για γέμιση  μπορείτε να κάνετε όποιο συνδυασμό υλικών θέλετε. Εγώ χρησιμοποίησα διάφορα υλικά και σε διαφορετικούς συνδυασμούς μεταξύ τους ώστε να μην είναι όλα ίδια. Θέλει λίγο προσοχή να μην τα παραγεμίσουμε γιατί φουσκώνοντας στο φούρνο θα χυθούν έξω από τα φορμάκια.

Έκοψα λοιπόν σε μέτριες φέτες πράσινες πιπεριές (κέρατο) και κόκκινες Φλωρίνης και τις σόταρισα.



Το ίδιο έκανα και με φέτες κρεμμύδι.



Γέμισα κάποια σφολιατάκια με λίγη φέτα, από πάνω μια κουταλιά πιπεριές κι από πάνω πάλι φέτα και λίγο πιπέρι.





Σε άλλα έβαλα κρεμμύδι μαζί με κομματάκια από σαλάμι αέρος και κάλυψα με λίγη κρέμα γάλακτος (η δική μου ήταν παχύρρευστη, αλλά νομίζω ότι η υγρή δίνει καλύτερο αποτέλεσμα γιατί αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά).


Σε κάποια έβαλα συνδυασμό πιπεριά-κρεμμύδι-φέτα, ενώ σε άλλα έβαλα κομματάκια ζαμπόν (ή πάριζα) και από 1 τριγωνάκι τυρί (ξέρετε αυτό με τη...χαζοχαρούμενη αγελάδα πάνω!) σε κομματάκια. Αν θέλετε το συγκεκριμένο το καλύπτετε και με λίγη μπεσαμέλ. Εμένα πάντως γευστικά μου αρέσει περισσότερο χωρίς αυτήν.



Να μην ξεχάσω και την τελευταία γέμιση που χρησιμοποίησα, βάζοντας ένα κομματάκι ζαμπόν ή πάριζα κάτω, από πάνω διάφορα τριμμένα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, μοτσαρέλα, ό,τι έχετε) και τέλος κρέμα γάλακτος. Κλασική και αγαπημένη γεύση, σωστά;

 Όλα αυτά λοιπόν μπήκαν στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.




Ορίστε και το αποτέλεσμα!

Ταρτάκια με πιπεριές και φέτα


Ταρτάκια με κρεμμύδι, σαλάμι αέρος και κρέμα γάλακτος



Ταρτάκια με τυρί (τύπου La vache qui rit) και ζαμπόν

Ταρτάκια με ζαμπόν, τυρί και κρέμα γάλακτος

Είναι ωραία ιδέα και για μπουφέ, πάρτυ κλπ. Καλή όρεξη!!!


3 σχόλια:

Μαίρη (Ginger)

Σ'ευχαριστώ για την ιδέα. Την Παρασκευή έχουμε αποχαιρετιστήριο breakfast συναδέλφου, στο γραφείο και ήθελα να φτιάξω κάτι γρήγορο που την επόμενη μέρα να είναι εξ ίσου νόστιμο (αφού δεν γίνεται να τα ψήσω στις 5 το πρωί). Καλή σου μέρα

Alexandra

Χαίρομαι που βοήθησα και ευχαριστώ που τα προτίμησες! Ελπίζω να σου αρέσουν και περιμένω τα σχόλιά σου!

Μαίρη (Ginger)

Θα τα φτιαξω αποψε, αν πετύχουν θα τα προσθέσω στην επόμενη ανάρτησή μου με φωτογραφίες και σαφώς με παραπομπή στο δικό σου blog γιά τη συνταγή. Και πάλι σ'ευχαριστώ

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...