Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γρήγορο παγωτό

Ένα πανεύκολο παγωτάκι για τις καλοκαιρινές μας...υπογλυκαιμίες! 






Χτυπάμε στο μίξερ 1 κουτί των 500 ml κρέμα γάλακτος (εγώ προτιμώ τη γλυκιά φυτική κρέμα) μαζί με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα. Όταν γίνει σαντιγύ (δεν χτυπάμε υπερβολικά γιατί αν σφίξει πολύ δε θα κυλάει καθόλου και θα είναι δύσχρηστη) τη μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Σερβίρουμε με σιρόπι της επιλογής μας -το βύσσινο ταιριάζει τέλεια, αλλά και η σοκολάτα αποτελεί για πολλούς την πρώτη επιλογή- ή αν θέλουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε και σοκολατένια παγωτάκια. Όταν χτυπάμε τη σαντιγύ, ρίχνουμε μέσα 1-2 κουταλιές σκόνη κακάο και κομματάκια σοκολάτας. Μοιράζουμε σε φορμάκια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Μια λίγο πιο σύνθετη εκδοχή αυτού του παγωτού: Δεν φτιάχνουμε ατομικά φορμάκια αλλά ένα μεγάλο γλυκό σε φόρμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ 1 πακέτο πτι μπερ με σοκολάτα - ή άλλα μπισκότα σοκολάτας. Λιώνουμε 1-2 κουταλιές μαργαρίνη και ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Τα στρώνουμε στη βάση μιας μέτριας φόρμας ώστε να έχει ίδιο ύψος παντού. Καλύπτουμε με τη σαντιγύ και καταψύχουμε. Σερβίρουμε σε κομμάτια περιχύνοντας με αρκετό σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα.
Σημ.: Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε τη σαντιγύ δίχρωμη. Κρατάμε τη μισή άσπρη και την υπόλοιπη την κάνουμε σοκολατένια. Απλώνουμε πάνω από το μπισκότο ανακατεύοντας τις μεταξύ τους. Όταν κόψουμε σε κομμάτια, το αποτέλεσμα θα είναι ξεχωριστό και λαχταριστό!
Καλή όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...