Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πιλαφάκι... το απλό!


Το απλό, κλασικό κι αγαπημένο πιλάφι που μπορεί να συνοδεύσει όποιο πιάτο θελήσουμε. Αλλά ακόμα και μόνο του, με μια απλή σάλτσα ντομάτας όπως στη φωτογραφία ή με γιαουρτάκι, είναι ένα νόστιμο και γρήγορο γεύμα για τις μέρες που δεν προλαβαίνουμε ή απλά βαριόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι πιο απαιτητικό!

Υλικά για 2 άτομα:
  • 1 κούπα ρύζι νυχάκι
  • 2 1/2 κούπες ζεστό νερό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει και γυαλίσει, ρίχνουμε το ρύζι που έχουμε πλύνει πολύ καλά και σοτάρουμε αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Όταν αρχίσει να κολλάει στον πάτο παρόλο που ανακατεύουμε, τότε ρίχνουμε το ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε μια ακόμα φορά μέχρι κάτω και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για λίγο με μια καθαρή πετσέτα πιασμένη ανάμεσα στο άνοιγμα της κατσαρόλας και το καπάκι για να απορροφήσει τους υδρατμούς.

Αν σας άρεσε η ιδέα να το συνοδεύσετε με μια απλή σάλτσα ντομάτας, ρίχνετε σε κατσαρολάκι ή τηγανάκι πασάτα ντομάτας με λίγο νεράκι, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά της επιλογής σας (ρίγανη, βασιλικός κλπ.). Βράζετε λίγα λεπτά μέχρι να πηχτώσει λιγάκι και σερβίρετε. Καλή όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...