Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Φάβα με φέτα και μυρωδικά



Υλικά για 2 άτομα:

  • 250 γρ. φάβα
  • 3 κούπες ζεστό νερό
  • 100 γρ φέτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 πρέζα αποξηραμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
Πλένουμε τη φάβα και την αφήνουμε να στραγγίσει. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) και λίγο αργότερα προσθέτουμε και το σκόρδο. Όταν γυαλίσουν, ρίχνουμε τη φάβα και σοτάρουμε λιγάκι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το νερό και το αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή). Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά, ώστε στο τέλος η φάβα να είναι σαν πουρές (ελέγχουμε επίσης εάν είναι αρκετό το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο-λίγο και ζεστό). Όταν φτάσει σε αυτή τη μορφή (θα πρέπει να είναι και πηχτή όπως ο πουρές) και λίγα λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Αφού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε και τη φέτα τριμμένη στο χέρι και ανακατεύουμε ακόμα μια φορά. Σερβίρουμε περιχύνοντας προαιρετικά με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Καλή όρεξη!

Σημ.: Για μια πιο light έκδοση μαγειρεύουμε χωρίς καθόλου λάδι και απλά στο τέλος περιχύνουμε την κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...