Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Λεμονάδα... από λεμόνια!

Τι καλύτερο από μια δροσερή και απολαυστική λεμονάδα στη βεράντα ένα καλοκαιρινό απόγευμα;


Φτιάχνεται ώσπου να πεις... λεμόνι! Χωρίς βράσιμο, κατσαρόλες και άλλες διαδικασίες! Θα χρειαστούμε:
  •  Λεμόνια -όσο πιο φρέσκα, τόσο πιο αρωματική θα είναι η λεμονάδα. (Εγώ έχω την πολυτέλεια να τα κόβω εκείνη την ώρα από τα δέντρα! Ξέρω, κάποιοι με ζηλεύετε!) Τα στίβουμε, αφαιρώντας φυσικά τα κουκούτσια, και μετράμε την ποσότητα του χυμού σε ποτήρια.
  • Ζάχαρη, ίση ποσότητα σε ποτήρια με αυτή του χυμού
Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιών και τη ζάχαρη σε ένα ή περισσότερα μπουκάλια. Κλείνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά κουνώντας το μπουκάλι σαν σέικερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Φυλάσσουμε στο ψυγείο. Όταν... διψάσουμε, ρίχνουμε σε ένα ποτήρι λίγο από το σιρόπι λεμονάδας (1-2 δάχτυλα) και συμπληρώνουμε με κρύο νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος

Ευκολη,δροσιστικη και εωδιαστη λεμοναδα, ειδικα αν εχεις δικα σου λεμονια στην αυλη οπως εγω.

Να φανταστεις οτι οταν ειχα πολλα λεμονια δεν ηξερα πως θα μπορουσα να τα εκμεταλλευτω, τωρα ξερω πλεον γιατι ειναι κατι που αρέσει σε ολη την οικογενεια και συντηρειται στο ψυγειο για πολυ καιρο.
Υπεροχη ιδεα μπράβο !!!!!

Alexandra

Ευχαριστώ πολύ! Είναι όντως πολύ αγαπητή από όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους. Αν έχεις μεγάλη παραγωγή λεμονιών στην αυλή σου μια άλλη επιλογή είναι να καταψύξεις το χυμό τους σε παγοθήκες. Έτσι θα έχεις όλο το χρόνο έτοιμο χυμό σε λεμονοπαγάκια!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...