Μεθυσμένες μπριζόλες
Ιδιαίτερα νόστιμες χοιρινές μπριζόλες με κονιάκ που όμως δεν ξεχωρίζει στη γεύση. Τις προτείνω 100%!
Υλικά για 2 άτομα:
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλ. κονιάκ
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- Λίγο ελαιόλαδο
Σε ένα τηγάνι σοτάρω σε δυνατή φωτιά τις μπριζόλες στο ελαιόλαδο. Προσθέτω το κρεμμύδι σε ροδέλες, σοτάρω λιγάκι και σβήνω με το κονιάκ. Αφού εξατμιστεί, ρίχνω πιπέρι και λίγο χλιαρό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά (μέτρια) και αφήνω μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Στη διάρκεια προσθέτω λίγο νεράκι ακόμα, γυρίζω τις μπριζόλες και τις αλατίζω προς το τέλος. Όταν μείνουν λίγα μόνο υγρά, προσθέτω λίγη κρέμα γάλακτος (2-3 κουτ. σούπας) και ανακινώ ελαφρά το τηγάνι για να ανακατευτεί. Όταν πήξει η κρέμα σερβίρω με πατάτες, πουρέ ή ρύζι. Καλή όρεξη!