Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Υγρό κέικ σοκολάτας

Ένα αφράτο, πεντανόστιμο κέικ, εύκολο και γρήγορο. Είναι σχετικά υγρό στο εσωτερικό του, όχι όμως τόσο που να είναι ρευστό. Η συνταγή δεν είναι δική μου, μου την έδωσε φίλη. Η μόνη μου παρέμβαση είναι  λίγη λιωμένη σοκολάτα μέσα στη ζύμη. Φωτογραφίες θα ακολουθήσουν κάποια άλλη στιγμή :)

Υλικά:
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 και 3/4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. κακάο
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 75-100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη (προαιρετικά)
Για το γλάσσο:
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 65 γρ. γάλα
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε και τα υγρά και ανακατεύουμε. Δε χρειάζεται μίξερ γιατί το μείγμα είναι πολύ υγρό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα την υγρή ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Γλάσσο: Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και λιώνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφού κρυώσει το γλάσσο μας, περιχύνουμε το κέικ, το οποίο έχουμε ξεφορμάρει και αφήσει να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Σημαντική σημείωση: Το κέικ αυτό φουσκώνει πολύ, οπότε υπολογίστε ότι η φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να γεμίσει μόνο μέχρι τη μέση!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...