Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα αμυγδάλου



Μια διαφορετική πρόταση για χριστουγεννιάτικο γλυκάκι, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά (μικρά ή...μεγαλύτερα!) στο σπίτι. Πρόκειται για μαλακά και αφράτα μπισκότα με έντονο άρωμα πορτοκαλιού που δένει πολύ ωραία με τη σοκολάτα με την οποία τα καλύπτουμε.

Υλικά για περίπου 20 μπισκότα:
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Τριμμένο γαρύφαλλο ίσα-ίσα στη μύτη του κουταλιού και ίδια ποσότητα από
  • μπαχάρι τριμμένο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Κουβερτούρα για επικάλυψη
Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι) και τα αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε το μείγμα σε ένα στρώμα πάχους περίπου 1 εκ. και ψήνουμε 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν θα το βγάλετε από το φούρνο θα σας φανεί αρκετά μαλακό αλλά μην ανησυχείτε. Με κουπ-πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια κόβουμε προσεκτικά σε μπισκότα. Όσο μπορούμε δεν χαραμίζουμε τη ζύμη αφήνοντας κενά ανάμεσα στα μπισκοτάκια που κόβουμε. Αν δε θέλουμε πάλι να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία, μπορούμε απλά να κόψουμε τη ζύμη σε μικρά τετράγωνα. Αν δούμε ότι επειδή είναι ζεστή η ζύμη σπάει και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα μπισκότα, την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν γίνει αυτό, λιώνουμε κουβερτούρα, βουτάμε μέσα τα μπισκότα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αν πάλι τα προτιμάτε λευκά, μπορείτε να παραλείψετε την κουβερτούρα (εκτός κι αν σας κάνει η λευκή σοκολάτα) και να τα πασπαλίσετε με άχνη. Έτοιμα!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...