Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Μεθυσμένες μπριζόλες


Ιδιαίτερα νόστιμες χοιρινές μπριζόλες με κονιάκ που όμως δεν ξεχωρίζει στη γεύση. Τις προτείνω 100%!
Υλικά για 2 άτομα:
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Λίγο ελαιόλαδο
Σε ένα τηγάνι σοτάρω σε δυνατή φωτιά τις μπριζόλες στο ελαιόλαδο. Προσθέτω το κρεμμύδι σε ροδέλες, σοτάρω λιγάκι και σβήνω με το κονιάκ. Αφού εξατμιστεί, ρίχνω πιπέρι και λίγο χλιαρό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά (μέτρια) και αφήνω μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Στη διάρκεια προσθέτω λίγο νεράκι ακόμα, γυρίζω τις μπριζόλες και τις αλατίζω προς το τέλος. Όταν μείνουν λίγα μόνο υγρά, προσθέτω λίγη κρέμα γάλακτος (2-3 κουτ. σούπας) και ανακινώ ελαφρά το τηγάνι για να ανακατευτεί. Όταν πήξει η κρέμα σερβίρω με πατάτες, πουρέ ή ρύζι. Καλή όρεξη!

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό με πράσα (ή λάχανο) αβγολέμονο



Τώρα που χειμωνιάζει, τέτοια φαγητά είναι ό,τι πρέπει! Το συγκεκριμένο μπορεί να φτιαχτεί με πράσα ή άσπρο λάχανο, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν τα ίδια. Για 2 άτομα θα χρειαστούμε:
  • Περίπου 300 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι φιλοκομμένο
  • 3 μέτρια πράσα σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών ή περίπου το 1/3 από ένα μεγαλούτσικο λάχανο κομμένο σε κομμάτια (υπολογίστε ότι όταν μαγειρεύεται το λάχανο χάνει πολύ από τον όγκο του)
  • 1-2 καρότα σε φέτες
  • Λίγο σέλινο κομμένο (λίγα κλαράκια)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αβγό
  • Χυμός 1/2 ή 1 λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το χοιρινό για να πάρει χρώμα. Μέσα και τα πράσα ή το λάχανο και σωτάρουμε λίγο ακόμα για να μαραθούν. Προσθέτουμε το καρότο και το πιπέρι μαζί με λίγο βραστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (σε μέτρια) και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας προσθέτοντας κάποια στιγμή σχετικά προς το τέλος το σέλινο και το αλάτι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε περιοδικά λίγο νεράκι και φροντίζουμε στο τέλος να υπάρχει λίγο ζουμάκι στην κατσαρόλα. Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, το προσθέτουμε στο φαγητό και σερβίρουμε. Νόστιμοοοο! :)

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Για δείτε το "Έξω απ΄την κουζίνα"!

Νέα προσθήκη στο Έξω απ'την κουζίνα. Δείτε το μποστανάκι μου αλλά και τη φθινοπωρινή μου διακόσμηση! :)

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Υγρό κέικ σοκολάτας

Ένα αφράτο, πεντανόστιμο κέικ, εύκολο και γρήγορο. Είναι σχετικά υγρό στο εσωτερικό του, όχι όμως τόσο που να είναι ρευστό. Η συνταγή δεν είναι δική μου, μου την έδωσε φίλη. Η μόνη μου παρέμβαση είναι  λίγη λιωμένη σοκολάτα μέσα στη ζύμη. Φωτογραφίες θα ακολουθήσουν κάποια άλλη στιγμή :)

Υλικά:
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 και 3/4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. κακάο
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 75-100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη (προαιρετικά)
Για το γλάσσο:
  • 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 65 γρ. γάλα
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε και τα υγρά και ανακατεύουμε. Δε χρειάζεται μίξερ γιατί το μείγμα είναι πολύ υγρό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα την υγρή ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Γλάσσο: Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και λιώνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφού κρυώσει το γλάσσο μας, περιχύνουμε το κέικ, το οποίο έχουμε ξεφορμάρει και αφήσει να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Σημαντική σημείωση: Το κέικ αυτό φουσκώνει πολύ, οπότε υπολογίστε ότι η φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να γεμίσει μόνο μέχρι τη μέση!

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες Country's


Απλές, εύκολες και πολύ γευστικές, συνοδεύουν τα πιάτα μας επάξια. Φυσικά τρώγονται και σκέτες με γιαουρτάκι, τζατζικάκι ή ό,τι άλλο μας αρέσει!

Υλικά:
  • Πατάτες μικρού ή μέτριου μεγέθους με τη φλούδα τους, πλυμένες πολύ καλά
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Κόλιανδρος ξερός
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Κόβουμε τις πατάτες (χωρίς να τις καθαρίσουμε) κατά μήκος στα 4 (ή περισσότερα αν είναι μεγαλούτσικες) και τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά στις ποσότητες που θέλουμε και ανακατεύουμε να καλύψουν τις πατάτες γύρω-γύρω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν αρκετό χρωματάκι και να γίνουν τραγανές. Έτοιμες!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...