Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ψητά λαχανικά


Ένα νόστιμο και πολύ ελαφρύ συνοδευτικό για ψητό κρέας. Ο συνδυασμός πιπεριάς και κρεμμυδιού μαζί με μια απλή ψητή μπριζόλα είναι από τους αγαπημένους μου. Προσέχουμε να κρατήσουμε τα λαχανικά τραγανά!
Για 2 άτομα χρειαζόμαστε:
  • 2-3 πράσινες πιπεριές σε κομμάτια (το μέγεθος μισού σπιρτόκουτου είναι ό,τι πρέπει)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες με τον ίδιο τρόπο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο κι αυτό στο ίδιο περίπου μέγεθος
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αν ψήνουμε το κρέας στην ψηστιέρα-τηγάνι, ρίχνουμε σ'αυτήν τα λαχανικά γυρίζοντάς τα πού και πού να ψηθούν ομοιόμορφα. Αν ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα μπορούμε να ψήσουμε τις πιπεριές ολόκληρες και το κρεμμύδι κομμένο στα δύο ή στα τέσσερα και μετά να τα κόψουμε όλα στο επιθυμητό μέγεθος. Σε κάθε περίπτωση προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε! Σκοπός μας είναι να πάρουν λίγο χρώμα αλλά να παραμείνουν τραγανά και φρέσκα. Αν δούμε ότι κάποια κομμάτια έχουν ψηθεί γρηγορότερα από άλλα, τα βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σος σόγιας, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.

Σημ.: Μπορούμε να προσθέσουμε όποιο λαχανικό θέλουμε, όπως π.χ. λεπτές λωρίδες από κολοκύθι (κομμένο με το εργαλείο για το ξεφλούδισμα), το οποίο αν θέλουμε το αφήνουμε και τελείως ωμό.


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...