Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Tα cupcakes του Αγίου Βαλεντίνου :)




Η πρώτη μου προσπάθεια για cupcakes! Είμαι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα και νομίζω ότι βρήκα την κατάλληλη μέρα να τα παρουσιάσω σαν έκπληξη στον άντρα μου :) Είναι η χαρά των θερμίδων αλλά μια στο τόσο αξίζει να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο! Για να τα φτιάξω έβαλα τη φαντασία μου να δουλέψει και συνδύασα τις ιδέες μου με μια απλή συνταγή κρέμας βουτύρου που βρήκα σε κάποιο ξένο site και με την οποία τα διακόσμησα. Για τη βάση (κέικ) χρησιμοποίησα τη συνταγή για το υγρό κέικ σοκολάτας και συγκεκριμένα το 1/4 των υλικών της για να φτιάξω αυτά τα 6 cupcakes. Προσοχή όμως στο ψήσιμο. Έψησα για 25 λεπτά αντί για 50. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος της φόρμας για cupcakes που έχει ο καθένας. Τα δικά μου βγήκαν με διάμετρο 6-7 εκ.
Αν δεν έχετε τα κλασικά χαρτάκια που χρησιμοποιούνται σαν "μπολάκια" για τα cupcakes μπορείτε να φτιάξετε πολύ απλά μόνοι σας από λαδόκολλα. Μπορεί να μην είναι τόσο στολισμένα όσο τα έτοιμα, αλλά είναι μια καλή επιλογή αν αυτό δεν είναι η προτεραιότητά σας. Αυτό έκανα κι εγώ. Έκοψα κομμάτια λαδόκολλας λίγο μεγαλύτερα από το φορμάκι (υπολογίζουμε και το ύψος των τοιχωμάτων του) και με ένα ποτήρι με πάτο στο κατάλληλο μέγεθος πίεσα προσεκτικά το χαρτί ώστε να ακουμπήσει στον πάτο της φόρμας και να καλύψει τα τοιχώματα. Με τον τρόπο αυτό η λαδόκολλα τσάκισε στα σημεία που έπρεπε ώστε να αποκτήσει καλό σχήμα. Έκοψα ό,τι προεξείχε από τη φόρμα και γέμισα μέχρι τη μέση με το μείγμα το κέικ. Αφού τα έψησα, τα έβγαλα από τα φορμάκια (χωρίς φυσικά να αφαιρέσω τα χαρτάκια) και τα άφησα στην άκρη να κρυώσουν.
Ετοίμασα την κρέμα βουτύρου με τα εξής υλικά:
  • 125 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού σιρόπι (ή μαρμελάδα) κεράσι (αυτό ήταν δική μου προσθήκη αν και χρειαζόταν μεγαλύτερη ποσότητα για να φανεί στη γεύση)
Χτύπησα στο μίξερ τη μαργαρίνη μόνη της για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει αφράτη και να ασπρίσει όσο γίνεται. Πρόσθεσα την άχνη σε 3-4 δόσεις και ενδιάμεσα το γάλα και το σιρόπι κεράσι και ανακάτεψα καλά με το μίξερ.
Όταν κρύωσαν τα κέικ, κάλυψα την επιφάνειά τους με νουτέλα και με κορνέ (χοντρή μύτη) διακόσμησα με την κρέμα βουτύρου ξεκινώντας από έξω και τελειώνοντας στο κέντρο. Τελείωσα τη διακόσμηση με σοκολατένιες καρδιές και τα αρχικά μας, τα οποία έφτιαξα με λιωμένη κουβερτούρα. Χρησιμοποίησα ένα μικρό αυτοσχέδιο κορνεδάκι από λαδόκολλα και δημιούργησα τα σχέδια σαν να έγραφα με το κορνέ πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Άφησα να κρυώσουν καλά (στην πραγματικότητα ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα ξεκινώντας το γλυκό) και τα τοποθέτησα πάνω στην κρέμα. Διασκεδαστική διαδικασία και μια ωραία έκπληξη για τη σημερινή μέρα χωρίς έξοδα! :)



2 σχόλια:

Ανώνυμος

ΜΜΜ, φανταστικά φαίνονται, μου τρέχουν τα σάλια, αν και δεν τρελλαινομαι για του Αγίου Βαλεντίνου. Και είναι και νόστιμα; Εμ σαλτανάτι εμ γευση.

Alexandra

Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι για του Αϊ-Βαλεντίνου (!) αλλά γιατί να μην ομορφύνουμε τη ζωή μας όσο μπορούμε; Το σαλτανάτι μ'αρέσει πολύ ως σχόλιο! :)

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...