Μικρό μυστικό για τον κιμά
Όταν ετοιμάζω φαγητό που περιέχει κιμά, όπως μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, μουσακά κλπ. κάνω συνήθως το εξής "κολπάκι": Ρίχνω στο μούλτι, μπλέντερ, όπως θέλετε πείτε το, μερικά λαχανικά και τα ψιλοκόβω. Χρησιμοποιώ κυρίως καρότο, κολοκύθι και λίγη πιπεριά. Τα προσθέτω στο τηγάνι την ώρα που τσιγαρίζω τον κιμά και συνεχίζω το μαγείρεμα κανονικά. Με αυτό το τρικ ο κιμάς φαίνεται περισσότερος (οπότε είναι μια λύση όταν ο κιμάς είναι λίγος και δεν έχουμε περισσότερο για να συμπληρώσουμε όσο χρειάζεται), χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι περιέχει τόσα λαχανικά. Η γεύση δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου, πέρα απ'το ότι μπορεί να νοστιμίσει λίγο παραπάνω με τη γλύκα του καρότου. Δοκιμάστε το κι εσείς!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου