Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γιαουρτλού κεμπάπ


Το δικό μου γιαουρτλού κεμπάπ! Κι αυτό προέκυψε από πείραμα που στέφθηκε με επιτυχία. Χρησιμοποίησα τα εξής υλικά:

Για τα κεμπάπ:

  • 300-350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300-350 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μικρότερα
  • 1-2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1-2 πρέζες σουμάκ
  • 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2-1 πρέζα κύμινο
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1-2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κόκκος μπαχάρι τριμμένος
Για τη σάλτσα:
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο (κονκασέ)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μια σταλιά κανέλα
  • 1 κόκκο μπαχάρι
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
Για το γιαούρτι:
  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Λίγο ξίδι
Ζυμώνω μαζί όλα τα υλικά του κιμά για αρκετή ώρα, σκεπάζω και αφήνω στο ψυγείο. Το καλύτερο είναι να αφήσουμε για ολόκληρο το βράδυ, ώστε να τραβήξει ο κιμάς τις γεύσεις. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφήνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και ψήνουμε κατά προτίμηση στα κάρβουνα. Μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας μαζί όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει και νοστιμίζουμε το γιαούρτι με λίγο αλάτι και ξίδι, ανακατεύοντας ώστε να γίνει κρέμα. Σερβίρουμε τα κεμπάπ καλυμμένα με μπόλικο γιαούρτι και σάλτσα από πάνω. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...