Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Light σαλάτα τόνου με ζυμαρικά


Νομίζω ότι μια αξιόπιστη δοκιμασία για τις light συνταγές είναι όταν τελικά επιλέγεις να τις ακολουθήσεις ακόμα και όταν πλέον δεν κάνεις δίαιτα. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, όχι όλα αλλά τα περισσότερα light πιάτα χρειάζονται μια μικρή ή μεγαλύτερη δόση συμβιβασμού. Γι' αυτό και όταν τελικά η φάση της δίαιτας τελειώνει, σπάνια έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε να τρώμε τα ίδια φαγητά. Η συγκεκριμένη σαλάτα όμως είναι μία απ'τις συνταγές διαίτης που μου άρεσε τόσο που εξακολουθώ να την απολαμβάνω και τώρα που δεν κάνω πλέον δίαιτα. Είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ καλοκαιρινή (αν κι εγώ την επιλέγω και το χειμώνα). Είναι ένα πλήρες γεύμα, ελαφρύ αλλά χορταστικό και πραγματικά νόστιμο!

Υλικά για 2 άτομα:
  • 250 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης ή απλά (αυτά χρησιμοποιώ εγώ) όπως πένες, τριβελάκια, κοχύλια ή ό,τι άλλο σχήμα προτιμάμε
  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια ή 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1/4 αγγουριού ή και παραπάνω κομμένο επίσης σε κυβάκια
  • 1 χούφτα ελιές (κατά προτίμηση μαύρες) τεμαχισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. μηλόξιδο
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μαζί με τη σκελίδα σκόρδου (με τη φλούδα). Στραγγίζουμε και αφαιρούμε το σκόρδο, το οποίο κρατάμε για το ντρέσινγκ. Βάζουμε τα ζυμαρικά στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα λαχανικά, τις ελιές,τα μυρωδικά και τον τόνο (χωρίς το νερό του).  Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο και το αναμειγνύουμε με το αλατοπίπερο, το ξίδι και το λάδι. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...