Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τυροπιτάκια... χωρίς γέμιση!



Πεντανόστιμα τυροπιτάκια, γρήγορα κι εύκολα! Δεν έχουν την κλασική γέμιση στο κέντρο, αλλά όλα τα υλικά ζυμώνονται μαζί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια συνταγή και για λουκανικοπιτάκια, κασεροπιτάκια κλπ. προσθέτοντας στη ζύμη αντί για φέτα είτε κομματάκια λουκάνικου, είτε κασεριού. Άλλη ιδέα: ψιλοκομμένο μπέικον και παρμεζάνα. Ενδιαφέρον ε; :)

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (ή 1 ποτ. γάλα αν δεν έχουμε γιαούρτι)
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο (χρησιμοποιούμε αυτό του γιαουρτιού, αν βάλουμε γάλα μετράμε 1 ποτ. σπορέλαιο)
  • 500 γρ. φαρίνα ή απλό αλεύρι με 1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ (με αυτήν την ποσότητα αλευριού γίνονται πιο συμπαγή και τραγανά, αν θέλετε να βγουν πιο μαλακά, βάζετε λιγότερο αλεύρι π.χ 350-400 γρ.)
  • 1 αβγό (+ 1 για άλειμμα προαιρετικά)
  • Λίγο αλάτι (προσοχή γιατί θα βάλουμε και τη φέτα που είναι αλμυρή)
  • Μπόλικη φέτα τριμμένη στο χέρι ή τυροκαυτερή ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Ανακατεύουμε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι, το οποίο κοσκινίζουμε από πάνω σταδιακά και ενσωματώνουμε. Πλάθουμε τα πιτάκια σε μακρόστενο οβάλ σχήμα και σε μέγεθος μικρότερο από το επιθυμητό γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση ανάμεσα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 20 λεπτά. Αυτό ήταν! Καλή επιτυχία!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...