Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Σοκολατένια τρουφάκια...κόλαση!

Ορίστε και η δεύτερη σημερινή συνταγή. Τρουφάκια για...σοκολατομανείς! Μικρά λαχταριστά μπαλάκια από πλούσια ganache για όσους δε θέλουν παρεμβάσεις άλλων υλικών στην απόλαυση της σοκολάτας!



Υλικά:
  • 275 γρ. κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο ( ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. σκόνη κακάο
  • Χάρτινες θήκες
Τοποθετούμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε ένα μπολ. Φέρνουμε την κρέμα σε σημείο βρασμού και τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε αργά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα χωρίς να υπάρχουν φυσαλίδες. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο σε δύο στάδια και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις ενσωματωθεί και το μείγμα είναι λείο και χωρίς κηλίδες λαδιού, βάζω στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζουμε απ'το ψυγείο 15 λεπτά πριν πλάσουμε τα τρουφάκια (το μισό χρόνο αν είναι καλοκαίρι) και ρίχνουμε το κακάο σε ένα μπολ. Πλάθουμε τα τρουφάκια ρίχνοντας πρώτα στα χέρια μας λίγο κακάο και παίρνοντας 1 κουτ. γλ. ή σούπας σοκολάτα. Κάνουμε μπαλίτσες και κυλάμε στο κακάο. Τινάζουμε ώστε να φύγει το παραπανίσιο κακάο και τοποθετούμε στα χαρτάκια.

Σημ.: Σε κάποιους δεν αρέσει η πικρή γεύση που αφήνει το κακάο. Σ'αυτήν την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά για να καλύψετε τα τρουφάκια: ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο ή κλασική τρούφα.



(Η συνταγή ανήκει στο site www.sintagespareas.gr και επειδή τη βρήκα πολύ πετυχημένη-την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές- θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας και μέσα από τη δική μου γωνιά.)

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...