Ρυζόγαλο
Γνωστό και μη εξαιρετέο! Δε χρειάζεται λοιπόν συστάσεις.
Υλικά:
- 1 φλ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
- 1 λίτρο γάλα
- Ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλούδα λεμόνι ή 1 βανίλια
- κανέλα
Πλένουμε καλά το ρύζι και το βράζουμε με λίγο νερό (να σκεπάσει το ρύζι). Όταν απορροφηθεί το περισσότερο νερό, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη (δοκιμάζουμε για να υπολογίσουμε πόση θέλουμε), το αλάτι και τη βανίλια ή τη φλούδα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να ψηθεί το ρύζι. Αν δούμε ότι γίνεται πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα. Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μυρωδάτη κανέλα!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου