Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φαρφάλε με σολωμό

Ένα λίγο πιο σπέσιαλ πιάτο π.χ. για ένα γρήγορο τραπέζι για δύο :) Προσοχή όμως, αν χρησιμοποιήσετε καπνιστό σολωμό αντί για φρέσκο, το φαγητό θα γίνει αρκετά βαρύ και το τραπέζι για δύο δε θα προχωρήσει σε... οτιδήποτε άλλο για δύο! Φυσικά εννοείται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα είδη ζυμαρικών πέρα από φαρφάλε, αλλά η παιχνιδιάρικη όψη των τελευταίων νομίζω ότι προσθέτει ομορφιά στο πιάτο :) Οι ποσότητες είναι σχετικά κατά προσέγγιση, γιατί το φτιάχνω με το μάτι. Είναι μια διαφορετική πρόταση, που βάζοντας και τη δική σας πινελιά στις ποσότητες ανάλογα με το γούστο σας, θα σας ικανοποιήσει ιδιαίτερα.

Υλικά για 2 άτομα:

  • 250 γρ. φαρφάλε
  • 200 γρ. περίπου σολωμός
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο άσπρο πιπέρι
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 150-200 ml κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοκομμένος άνηθος
Βράζουμε τα φαρφάλε σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε σε κομματάκια το σολωμό και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σοτάρουμε σε πολύ λίγο λάδι (αν χρησιμοποιούμε αντικολλητικό σκεύος δε χρειάζεται καθόλου λάδι) για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις δέσει, ρίχνουμε τα φαρφάλε κατευθείαν μέσα από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να δέσει για λίγο ακόμη η σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον άνηθο.



Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...