Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με λαχανικά και τυριά σε πήλινο


Ένα φαγητό που τελειώνουμε στο φούρνο, αλλά όλη η προηγούμενη διαδικασία γίνεται στο μάτι της κουζίνας. Χρησιμοποιούμε ατομικά πήλινα για πιο όμορφη εμφάνιση. Επειδή οι ποσότητες εξαρτώνται και από το μέγεθος των πήλινων που θα χρησιμοποιήσουμε, σας τις δίνω κατά προσέγγιση.

Για 2 ατομικά πήλινα θα χρειαστούμε:
  • 1/2-1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μέτριες πιπεριές (ό,τι χρώμα θέλουμε)
  • 2 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • Τριμμένη φέτα
  • Τριμμένο γκούντα, ένταμ, κασέρι ή ρεγκάτο
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε το κοτόπουλο, τα καρότα και την πατάτα και κόβουμε σε κομματάκια τα δύο πρώτα και σε φέτες την πατάτα. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές κομμένες σε φέτες μαζί με τα μανιτάρια, ώστε να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά τους. Αναμειγνύουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια με την τριμμένη φέτα και αλατοπιπερώνουμε (αν έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετή φέτα, καλύτερα να μην προσθέσουμε αλάτι αλλά μόνο πιπέρι). Βουτυρώνουμε δύο ατομικά πήλινα και καλύπτουμε τον πάτο με φέτες πατάτας (μισή για κάθε πήλινο). Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τη φέτα και καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο κίτρινο τυρί που επιλέξαμε. Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό.

Σημ.: Αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος ή αν απλά θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σάλτσα ντομάτας.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...