Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό της κλασικής μορφής με στρώσεις μπισκότων και κρέμας. Λίγα και απλά υλικά για λίγο κόπο και πολλή απόλαυση!

Υλικά:
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 450-500 ml σαντιγύ φυτική (ή 1 φάκελο garni χτυπημένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
  • Ινδοκάρυδο
  • Χλιαρό γάλα
Για την κρέμα:

  • 5 αβγά
  • 8 κουτ. σούπας άχνη
  • 6 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. μαργαρίνη soft
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας πρώτα τα αβγά με τη μαργαρίνη κι έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χτυπάμε και τη σαντιγύ και την αφήνουμε χωριστά στην άκρη. Βουτάμε στο χλιαρό γάλα τα μπισκότα για πολύ λίγο (αλλιώς θα διαλυθούν) και τα στρώνουμε σε ένα ταψί, πυρέξ, τάπερ κλπ. Αφού κάνουμε μια στρώση, καλύπτουμε από πάνω με κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα. Από πάνω ρίχνουμε και πάλι κρέμα και καλύπτουμε με τη σαντιγύ. Πασπαλίζουμε με όσο ινδοκάρυδο θέλουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Καλή μας απόλαυση!


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...