Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας

Κλασικό γλυκό που στο μυαλό των περισσότερων φέρνει γλυκιές παιδικές αναμνήσεις. Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, τρώγεται μέχρι να πεις...έτοιμο!

Υλικά:

  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 100 γρ. μαργαρίνη soft
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 φλ. γάλα ζεστό
  • Καρύδια κομμένα (προαιρετικά)
Διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη (δε χρειάζεται μίξερ, μπορούμε απλά με το χέρι). Προσθέτουμε το γάλα και μετά τα μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια και τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσουμε). Αναμειγνύουμε καλά με το χέρι και τοποθετούμε το μείγμα πάνω σε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι λαδόκολλας. Του δίνουμε το σχήμα του ρολού τυλίγοντας σφιχτά με τη λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σχήμα ρολού να βάλουμε το μείγμα σε χαμηλό σκεύος (ταψάκι κλπ) και αφού παγώσει να κόψουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια αντί για φέτες. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να δώσουμε τη δική μας νότα στο γλυκό, καλύπτοντας π.χ. την επιφάνεια με λιωμένη σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς, σερβίροντας το κάθε κομμάτι περιχύνοντάς το με σιρόπι σοκολάτα ή με συνοδεία λίγης σαντιγύ. Η δική μου συμβουλή: Επειδή είναι σκληρό, αφήστε το πιρούνι και φάτε το με τα χέρια! Θα θυμηθείτε περισσότερο τις παιδικές σας απολαύσεις :)

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...