Σκαντζοχοιράκια, βραχάκια ή... ανώμαλα!
Πολύ κλασικά και εύκολα σοκολατάκια, με πολλά ονόματα (από τη γιαγιά μου τα έμαθα ως σκαντζοχοιράκια ή ανώμαλα, λόγω της ανώμαλης επιφάνειάς τους), αλλά μία βασική ιδέα: βουτάμε κάτι σε λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά, κυρίως ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:
- Λιωμένη:
- Κουβερτούρα
- Σοκολάτα γάλακτος
- Λευκή σοκολάτα
- Καρύδια
- Αμύγδαλα
- Φουντούκια
- Αποξηραμένα:
- Μπισκότα σε κομμάτια
- Ινδοκάρυδο
- Σταφίδες
- Διάφορα δημητριακά πρωινού
Χρησιμοποιούμε τους ξηρούς καρπούς σπασμένους σε κομμάτια ή ολόκληρους. Βάζουμε σε ένα μπολάκι λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα αρκετούς ξηρούς καρπούς, τόσους ώστε απλά να καλύπτεται η επιφάνειά τους από τη σοκολάτα όταν αναμειγνύουμε. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να σταθεροποιηθούν. Προσοχή!Δεν τα βάζουμε στο ψυγείο γιατί ασπρίζει η σοκολάτα!
Τα αποξηραμένα φρούτα τα χρησιμοποιούμε και πάλι είτε ολόκληρα είτε σε κομματάκια και μια επιπλέον δυνατότητα που έχουμε είναι αν θέλουμε να τα μουλιάσουμε σε αλκοόλ πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Ινδοκάρυδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μέσα στα σοκολατάκια είτε απλά για να τα πασπαλίσουμε.
Πολύ καλό αποτέλεσμα δίνουν και οι συνδυασμοί διαφορετικών υλικών στο ίδιο σοκολατάκι, όπως ξηροί καρποί μαζί με σταφίδες, μπισκότο με ινδοκάρυδο, αποξηραμένα φρούτα ανάμεικτα ή και σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς. Πειραματιστείτε, προσθέστε δικά σας υλικά και αν έχετε παιδάκια, διασκεδάστε ετοιμάζοντας μαζί τους τις δικές τους ιδέες :)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου