Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τηγανιά...περιποιημένη!

Υλικά:
  • Κρέας χοιρινό κομμένο για τηγανιά
  • Μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα 4
  • Πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • Κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • Χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
Πλένουμε το  κρέας, το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό κάθε φορά που βλέπουμε ότι εξατμίστηκε το προηγούμενο. Όταν το κρέας είναι έτοιμο (θέλει κάποια ωρίτσα αλλά γίνεται πολύ μαλακό), ρίχνουμε ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Σωτάρουμε ώστε να μαραθούν λίγο τα λαχανικά (προσοχή να είναι χαμηλή η φωτιά) και σερβίρουμε περιχύνοντας με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε. Είτε σαν μεζές είτε σαν κυρίως πιάτο με συνοδεία ρυζιού, πατάτας ή πουρέ είναι πεντανόστιμη!


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...