Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ροδέλες κρεμμυδιού - σπιτικά onion rings



Πολύ νόστιμα και πολύ...σπιτικά! Τρώγονται είτε σαν ορεκτικό με συνοδεία κάποιου ντιπ (προτείνω το πικάντικο ντιπ μαγιονέζας με τσίλι και τη μουσταρδομαγιονέζα με κάρυ) είτε σαν συνοδευτικό κάποιου πιάτου π.χ. χοιρινό ή κοτόπουλο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι:

  • κρεμμύδια κομμένα και χωρισμένα σε ροδέλες πλάτους περίπου μισού εκατοστού
  • αλεύρι
  • ένα απλό κουρκούτι με αλεύρι, αβγό, λίγο αλάτι και σόδα (αναψυκτικό) 
  • φρυγανιά για πανάρισμα και
  • λάδι για το τηγάνισμα
Τι κάνουμε: Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, αλευρώνουμε τις ροδέλες και είτε και τις ρίχνουμε κατευθείαν στο λάδι να τηγανιστούν, είτε τις περνάμε από το κουρκούτι, αφήνουμε να φύγει το παραπανίσιο, καλύπτουμε με φρυγανιά που έχουμε απλώσει σε ένα πιάτο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσέχουμε να μην τις κάψουμε και όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Τόσο απλά!


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...