Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας

Κλασικό γλυκό που στο μυαλό των περισσότερων φέρνει γλυκιές παιδικές αναμνήσεις. Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, τρώγεται μέχρι να πεις...έτοιμο!

Υλικά:

  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 100 γρ. μαργαρίνη soft
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 φλ. γάλα ζεστό
  • Καρύδια κομμένα (προαιρετικά)
Διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη (δε χρειάζεται μίξερ, μπορούμε απλά με το χέρι). Προσθέτουμε το γάλα και μετά τα μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια και τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσουμε). Αναμειγνύουμε καλά με το χέρι και τοποθετούμε το μείγμα πάνω σε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι λαδόκολλας. Του δίνουμε το σχήμα του ρολού τυλίγοντας σφιχτά με τη λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σχήμα ρολού να βάλουμε το μείγμα σε χαμηλό σκεύος (ταψάκι κλπ) και αφού παγώσει να κόψουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια αντί για φέτες. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να δώσουμε τη δική μας νότα στο γλυκό, καλύπτοντας π.χ. την επιφάνεια με λιωμένη σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς, σερβίροντας το κάθε κομμάτι περιχύνοντάς το με σιρόπι σοκολάτα ή με συνοδεία λίγης σαντιγύ. Η δική μου συμβουλή: Επειδή είναι σκληρό, αφήστε το πιρούνι και φάτε το με τα χέρια! Θα θυμηθείτε περισσότερο τις παιδικές σας απολαύσεις :)

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Νέα άφιξη! :)

Γεια σε όλους! Χάθηκα τώρα τελευταία ε; Έτσι είναι όταν γίνεσαι γονιός! Μια μέρα μετά την τελευταία μου ανάρτηση έσκασε μύτη ο γιος μας! Πλέον είναι ο πρωταγωνιστής στη ζωή και την καθημερινότητά μας, ζητώντας κάθε δευτερόλεπτό της :) Έτσι, όλα τα υπόλοιπα πηγαίνουν πίσω. Οι αναρτήσεις θα είναι πιο σπάνιες  αλλά ελπίζω σύντομα να μπορέσω να επανέλθω :) Μέχρι τότε θα προσθέτω μικρές δόσεις μαγειρικής κι ελπίζω να σας βρω όταν επιστρέψω! :)

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Τονοσαλάτα με μαγιονέζα

Μια απλή και γρήγορη τονοσαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή και ως ντιπ. Τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς.

Υλικά:

  • Κονσέρβα τόνου
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • Μερικές κουταλιές μαγιονέζα
  • Λίγο πιπέρι
Αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, ώστε το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Δεν υπερβάλλουμε με τη μαγιονέζα, γιατί δε θέλουμε να υπερισχύει και να χαθεί η γεύση του τόνου. Όλα με μέτρο :) Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Σημ.: Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σε καναπεδάκια! Πάνω σε κράκερς ή ψωμί του τοστ απλώνουμε λίγη από την τονοσαλάτα και από πάνω βάζουμε μια φέτα βραστό αβγό και ένα μικρό κλαράκι άνηθο.
Και κάτι ακόμα: Σε σάντουιτς παρέα με αβγό και φέτες ντομάτας τη δοκιμάσατε;

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Πατατοσαλάτα από την Πολωνία


Πολύ νόστιμη και λίγο διαφορετική πατατοσαλάτα τόσο στη γεύση όσο και στην υφή της. Όλα τα υλικά είναι ψιλοκομμένα και οι γεύσεις τους αναμειγνύονται στο μάξιμουμ. Δοκιμάστε την!

Υλικά:

  • 4-5 πατάτες
  • 4-5 καρότα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3-4 αβγά βρασμένα
  • 1 μήλο
  • 1 κονσέρβα αρακά (ή γύρω στα 400 γρ. αρακά βρασμένο)
  • Αγγουράκια τουρσί
  • Μαγιονέζα
  • Αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε όλα τα υλικά σε πολύ μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε μπόλικη μαγιονέζα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Για τέλειο αποτέλεσμα τη βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα πριν τη σερβίρουμε.


Σημ.: Η φωτογραφία δεν είναι δική μου, αλλά τη βρήκα στο ίντερνετ. Μοιάζει πολύ με το αποτέλεσμα που ξέρω εγώ γι' αυτό και τη δανείζομαι για την ανάρτησή μου.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...