Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Κουνουπίδι γιαχνί


Εύκολο φαγητό κατσαρόλας με απλά υλικά, για τις μέρες που θέλουμε λαδερό, αλλά λίγο πιο ασυνήθιστο.

Υλικά:

  • 1 κουνουπίδι χωρισμένο στα μπουκετάκια του
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά)
  • Περίπου 1/3 του κουτιού πασάτα
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά (όχι το αλάτι) για να ελευθερώσουν τα αρώματά τους, το σκόρδο και στη συνέχεια το κουνουπίδι. Αφού σωτάρουμε για λίγα λεπτά, ρίχνουμε την πασάτα, το αλάτι και λίγο βραστό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, όχι όμως τόσο που να χάσει τελείως την τραγανή υφή του. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο βραστό νερό και ελαιόλαδο ακόμη. Όπως όλα τα λαδερά, το απολαμβάνουμε με φετούλα και καλή μας όρεξη!

Σημ.: Αν περιορίσουμε το λαδάκι που θα χρησιμοποιήσουμε, έχουμε ένα πολύ light φαγητό. Για όσους προσέχουν λίγο παραπάνω :)


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...