Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πουρές σπιτικός

Αν και ο έτοιμος πουρές σε νιφάδες είναι η εύκολη και γρήγορη λύση, αν έχεις χρόνο ο σπιτικός έχει άλλη χάρη!

Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση μικρού ή μέτριου μεγέθους
  • Γάλα εβαπορέ
  • 2-3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • Αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • Τριμμένη μυζήθρα, φέτα, ανθότυρο ή άλλο λευκό τυρί, ακόμη και παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί (προαιρετικά)
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με  το ειδικό εργαλείο ή με πιρούνι ώστε να μη μείνουν σβώλοι. Όσο λιώνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και λίγο εβαπορέ ώστε το μείγμα να είναι ομοιογενές, προσέχοντας όμως να μη γίνει πιο υγρό απ' ότι θέλουμε. Όσο είναι ακόμα ζεστός ο πουρές, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί της επιλογής μας και σερβίρουμε μετά από ένα τελευταίο ανακάτεμμα. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την όλη διαδικασία μπορούμε να ρίξουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι. Σ' αυτήν την περίπτωση όμως ο πουρές θα γίνει πιο κολλώδης απ' ότι στο χέρι, κάτι που άλλοι το συμπαθούν και άλλοι το απεχθάνονται. Μια δοκιμή θα σας πείσει για τον τρόπο που προτιμάτε :) Με τον πουρέ μας συνοδεύουμε κρεατικά τις επιλογής μας (κοτόπουλο, μοσχάρι κοκκινιστό, ψητή μπριζόλα ή μπιφτέκια, ψητό φούρνου, ακόμα και θαλασσινά όπως χταπόδι κοκκινιστό κλπ.) ή τον σερβίρουμε με ψητά λαχανικά και σάλτσα της επιλογής μας ως ένα απλό κυρίως πιάτο.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...