Μπισκότα αμυγδάλου
Υλικά:
- 150 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα ή φιλέ
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κουτ. γλ. κανέλα
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό
- Άχνη (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Χτυπάμε το βούτυρο με τα αβγό ν' ασπρίσουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη. Χωρίζουμε σε 20 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε με τα δάχτυλα να πλατύνουν. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου