Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Αρωματικό χοιρινό με πατάτες στη σακούλα


Υλικά για 2-3 άτομα:
  • 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σακούλα φούρνου
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στη σακούλα, την κλείνουμε με την ειδική ταινιούλα της και την κουνάμε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Τη βάζουμε σε ταψί, τρυπάμε στην πάνω πλευρά της με μια οδοντογλυφίδα μερικές φορές και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Γίνεται νόστιμο, αρωματικό από το δενδρολίβανο και το σκόρδο και πολύ πολύ μαλακό!

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκότα αμυγδάλου

Υλικά:

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα ή φιλέ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλ. κανέλα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • Άχνη (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Χτυπάμε το βούτυρο με τα αβγό ν' ασπρίσουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη. Χωρίζουμε σε 20 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε με τα δάχτυλα να πλατύνουν. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη.



Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Τυροπιτάκια ρολάκια

Γρήγορα τυροπιτάκια διαφορετικά απ' τ' άλλα! Χρησιμοποιείτε τις ποσότητες που θέλετε:

  • Φύλλο κρούστας
  • Φέτα τριμμένη
  • Κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο, τοποθετούμε από πάνω ένα ακόμη και το βουτυρώνουμε κι αυτό. Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε με άλλο ένα φύλλο. Απλώνουμε σε όλο το φύλλο φέτα, πιπεριά και πιπέρι. Τυλίγουμε σε μακρύ ρολό (κατά μήκος, όχι κατά πλάτος) και κόβουμε σε μικρά ρολάκια πάχους 2-3 εκ. Τα τοποθετούμε όρθια σε λαδόκολλα, τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν λιγάκι.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη γέμισης (με αλλαντικά, κοτόπουλο, διάφορα τυριά κλπ.) για ένα...κοκτέιλ ρολοπιτακίων! :)

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Πίτσα με τόνο



Υλικά (τις ποσότητες τις καθορίζουμε μόνοι μας):

  • Ζύμη για πίτσα (π.χ. η ψωμένια μου)
  • Ντοματάκι κονκασέ ή όποια άλλη σάλτσα θέλουμε.
  • Μανιτάρια (προαιρετικά)
  • Ρίγανη
  • Τόνος σε λάδι ή νερό (χωρίς το νερό)
  • Ελιές μαύρες κομμένες
  • Φιλέτα αντζούγιας ολόκληρα ή σε μικρότερα κομματάκια
  • Ντομάτα σε λεπτές φέτες
  • Κρεμμύδι σε φέτες
  • Πιπεριά πράσινη σε φέτες
  • Πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
  • Λίγη τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
  • Τριμμένα τυριά που λιώνουν
Στρώνουμε τα υλικά με την παραπάνω σειρά (προαιρετικά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για όσο χρειάζεται η ζύμη που επιλέξαμε.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...