Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Μετά από αρκετό καιρό (το ομολογώ, το καλοκαίρι με αποσυντόνισε πλήρως!) επιστροφή και πάλι σε... κουζινικούς ρυθμούς! Κι επειδή εδώ το καλοκαιράκι ακόμα καλά κρατεί, παραμένω σ' αυτό το κλίμα και συνεχίζω με μια συνταγή δροσερή και ελαφριά!



Υλικά για 2 άτομα (ως κυρίως πιάτο):
  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα (αν δε μας αρέσουν, εννοείται ότι τα αντικαθιστούμε με άλλο είδος)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 2 κλαράκια άνηθο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • Λίγες ελιές
  • 50 γρ. φέτα
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Βράζουμε τα φασόλια, τα οποία αφήσαμε να μουσκέψουν σε νερό όλο το βράδυ. Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα φασόλια. Αναμειγνύουμε πολύ καλά το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, αφήνουμε τη σαλάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε ώστε να είναι πιο δροσερή και να αναμειχθούν καλύτερα όλες οι γεύσεις. Καλή όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...