Τυροπιτάκια... χωρίς γέμιση!
Πεντανόστιμα τυροπιτάκια, γρήγορα κι εύκολα! Δεν έχουν την κλασική γέμιση στο κέντρο, αλλά όλα τα υλικά ζυμώνονται μαζί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια συνταγή και για λουκανικοπιτάκια, κασεροπιτάκια κλπ. προσθέτοντας στη ζύμη αντί για φέτα είτε κομματάκια λουκάνικου, είτε κασεριού. Άλλη ιδέα: ψιλοκομμένο μπέικον και παρμεζάνα. Ενδιαφέρον ε; :)
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (ή 1 ποτ. γάλα αν δεν έχουμε γιαούρτι)
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο (χρησιμοποιούμε αυτό του γιαουρτιού, αν βάλουμε γάλα μετράμε 1 ποτ. σπορέλαιο)
- 500 γρ. φαρίνα ή απλό αλεύρι με 1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ (με αυτήν την ποσότητα αλευριού γίνονται πιο συμπαγή και τραγανά, αν θέλετε να βγουν πιο μαλακά, βάζετε λιγότερο αλεύρι π.χ 350-400 γρ.)
- 1 αβγό (+ 1 για άλειμμα προαιρετικά)
- Λίγο αλάτι (προσοχή γιατί θα βάλουμε και τη φέτα που είναι αλμυρή)
- Μπόλικη φέτα τριμμένη στο χέρι ή τυροκαυτερή ή ό,τι άλλο θέλουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου