Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκάνικα στο αλουμινόχαρτο σπέσιαλ

Αν θέλουμε μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή του χωριάτικου λουκάνικου, μπορούμε όταν ψήσουμε στα κάρβουνα να ετοιμάσουμε μερικά πακετάκια αλουμινόχαρτου με τα εξής υλικά:

  • Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες ή χαραγμένο βαθιά σε φέτες (χωρίς να είναι ξεχωριστά τα κομμάτια)
  • Φέτα
  • Πράσινη (και κόκκινη αν θέλουμε) πιπεριά σε φέτες ή κυβάκια
  • Ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (υπολογίστε λίγο μεγαλούτσικο για να τυλίγεται σε πακέτο) και τοποθετούμε μέσα το λουκάνικο είτε ολόκληρο (χαραγμένο βαθιά, όπως είπαμε) είτε σε φέτες. Στην πρώτη περίπτωση βάζουμε κομμάτια φέτας ανάμεσα στα χαραγμένα φετάκια του λουκάνικου ενώ στη δεύτερη καλύπτουμε το λουκάνικο με τη φέτα. Και στις δύο περιπτώσεις προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα και την πιπεριά, τη ρίγανη και τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. (Αν το λουκάνικο είναι κομμένο σε φέτες, μπορούμε να επαναλάβουμε τις στρώσεις, ώστε το πακετάκι να έχει περισσότερη ποσότητα) Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι για να είναι πιο ανθεκτικό το πακέτο και το βάζουμε πάνω στα κάρβουνα για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...