Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Χαλβάς Φαρσάλων



Αγαπημένο γλυκό του άντρα μου, τόσο που πολλές φορές με σκάει μέχρι να του το φτιάξω και φυσικά το καταβροχθίζει εν ριπεί οφθαλμού! Τη συνταγή τη βρήκα πριν λίγους μήνες σε κάποιο site το οποίο δε θυμάμαι πλέον, νομίζω όμως ότι πρέπει να τη μοιραστώ μαζί σας!

Υλικά:
  • 2 φλ. νισεστέ (κορν φλάουρ)
  • 1 φλ. μαργαρίνη ή 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • Αμύγδαλα λευκά (αποφλοιωμένα) καβουρδισμένα
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από 1 φλ. ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ενώ σε αντικολλητικό σκεύος φτιάχνουμε την καραμέλα με το 1 φλ. ζάχαρης που κρατήσαμε εκτός κατσαρόλας (σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσει καλά αλλά όχι να μαυρίσει, κινώντας που και που το σκεύος με ήπιες κυκλικές κινήσεις για να ανακατέψουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε κουτάλα κλπ.). Όταν πήξει το μείγμα στην κατσαρόλα και ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε μέσα την καραμέλα και τα αμύγδαλα. Προσέχουμε να μην καούμε από την καραμέλα, ε; Βάζουμε το μείγμα σε ταψί, καλύπτουμε την  επιφάνεια με ζάχαρη (όχι πάρα πολύ γιατί θα γίνει πέτρα όταν λιώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φλόγιστρο -αν έχουμε- για να καραμελώσουμε τη ζάχαρη στην επιφάνεια του γλυκού!


4 σχόλια:

Ginger

Σ'ευχαριστώ καλή μου, αυτή την συνταγή την έψαχνα εδώ στο εξωτερικό αναγκάζομαι να φτιάξω πολλες νοστιμιές που στην πατρίδα αρκεί ν'απλώσεις το χερι γιά να τις βρείς. Την αποθηκεύω. Να'σαι καλά. Στο μπλογκ μου θα υπάρχει πάντα ένας σύνδεσμος γιά κάποια συνταγή σου. Καλό σου μήνα

Alexandra

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την...προώθηση!:) Με τιμά πραγματικά!Καλό μήνα και σε σένα!

Υ.Γ. Το να φτιάχνουμε μόνοι μας πράγματα που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και έτοιμα γίνεται πλέον και για οικονομικούς λόγους! Οπότε μη στενοχωριέσαι που στερείσαι τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό.Κι εμείς που είμαστε εδώ τα ίδια περνάμε! ;p

Ανώνυμος

Υπεροχη συνταγή και να ήξερες πως την έψαχνα.
Ο γαμπρός μου τρελένεται γι αυτόν το χαλβά,όλο το καλοκαιρι τον ονειρευόταν.
Επιτέλους ήρθε η ώρα να τον απολαύσει.
Σ΄ευχαριστούμε πολύ

.

Alexandra

Ευχαριστώ! Ο γαμπρός σίγουρα θα τον απολαύσει αν είναι λάτρης του χαλβά Φαρσάλων, όπως κατάλαβα! :)

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...