Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Πάστα τόνου



Σε ένα πείραμα στην κουζίνα προέκυψε αυτή η πάστα τόνου, η οποία μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα. Στην ουσία είναι κάτι μεταξύ πάστας και μους, η υφή δηλαδή είναι αρκετά ελαφριά και λιγότερο συμπαγής από αυτήν της πάστας. Μπορείτε να κρατήσετε τη βασική κατεύθυνση της συνταγής και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με το γούστο σας. Στα περισσότερα υλικά δεν αναφέρω δοσολογία γιατί τα πρόσθεσα με το μάτι αλλά κι επειδή όπως είπα το γούστο του καθενός παίζει ρόλο.

Υλικά:

  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 20 γρ. φέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Λίγος κουρκουμάς
  • 1/2 χούφτα καρύδια (προαιρετικά)
  • Ψητή πιπεριά Φλωρίνης *
  • Ψητή πιπεριά καυτερή *
  • Λίγο δενδρολίβανο *
Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και συνοδεύω με κριτσίνια ή κρακεράκια

* Αν έχω στο ψυγείο πικάντικο τυρί σε λάδι μπορώ να χρησιμοποιήσω πιπεριές και δενδρολίβανο από εκεί. Σ' αυτήν την περίπτωση ρίχνω στο μπλέντερ τις πιπεριές χωρίς να τις ψήσω.



Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...