Πικάντικο τυρί σε λάδι
Μπορούμε να αρωματίσουμε το τυρί με διάφορους συνδυασμούς υλικών, διαφορετικά μυρωδικά, μπαχαρικά κλπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα:
- φέτα σε...φέτες (δε μας πειράζει αν σπάσουν σε κομμάτια, εκτός αν μας ενδιαφέρει να έχουν τέλεια εμφάνιση)
- πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
- πιπεριά πράσινη καυτερή σε κομμάτια (μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές ή μπούκοβο)
- δενδρολίβανο φρέσκο (και το ξερό είναι μια χαρά)
- ηλιέλαιο (αν βάλουμε ελαιόλαδο, θα παγώσει στο ψυγείο)
Τοποθετούμε στον πάτο του δοχείου που θα χρησιμοποιήσουμε (καλύτερα τάπερ) κομμάτια από τις πιπεριές, από πάνω το τυρί και πάνω από αυτό τις υπόλοιπες πιπεριές και το δενδρολίβανο. Καλύπτουμε με το λάδι, κλείνουμε το δοχείο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες, ώστε το τυρί να τραβήξει τις γεύσεις. Έτοιμο! Εννοείται ότι εκτός από το τυρί απολαμβάνουμε τόσο τις πιπεριές όσο και... βουτίτσες στο λάδι!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου