Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Φασολάκια με καρύδια και μπαλσάμικο



Μια απλή και γρήγορη εναλλακτική για τις μέρες που θέλετε να φάτε ελαφριά, να μην περάσετε πολλή ώρα στην κουζίνα και ζητάτε κάτι διαφορετικό από τα κλασικά λαδερά. Οι ποσότητες δεν είναι δεσμευτικές, τις καθορίζετε ανάλογα με το γούστο σας. Ας δώσουμε όμως ενδεικτικά κάποιες.
Για 2 άτομα:
  • 300 γρ. φασολάκια φρέσκα (καθαρισμένα) ή κατεψυγμένα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γρ. φέτα, μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1/2 χούφτα καρύδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (όχι τριμμένα)
  • Λίγα κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγα κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αν το θέλουμε light ή όσο επιπλέον μας αρέσει
  • Αλάτι
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια, το καρότο και το κρεμμύδι, στο οποίο καρφώνουμε τα γαρύφαλλα. Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι. Τοποθετούμε σε πιάτο ή πιατέλα τα φασολάκια. Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα από το κρεμμύδι, το κόβουμε σε φέτες και το ρίχνουμε πάνω από τα φασολάκια. Κάνουμε το ίδιο με το καρότο κομμένο σε φέτες ή κύβους. Τρίβουμε από πάνω το τυρί και πασπαλίζουμε με τα καρύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο με το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε πάνω από τα φασολάκια. Αν θέλουμε ανακατεύουμε, αν θέλουμε όχι. Καλή όρεξη!


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...