Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μοσχάρι με φρέσκα μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Ένα έχω να πω μόνο: πεντανόστιμο!


Υλικά:


  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας και λίγο λάδι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες. Όταν μείνει λίγο μόνο ζουμί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμη. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να δέσει η κρέμα. Σερβίρουμε μόνο του ή με συνοδεία ρυζιού.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...