Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γρήγορο παγωτό 2 (η σπέσιαλ και βελτιωμένη έκδοση!)

  Πω πω! Πόσος καιρός πέρασε και πάλι! Μήνες ολόκληροι χωρίς να δώσω σημεία ζωής! Τι να κάνουμε όμως, ο πιτσιρίκος (που την επόμενη εβδομάδα έχει τα πρώτα του γενέθλια!) απαιτεί κάθε... ρανίδα χρόνου και ενέργειας! Έτσι, όποτε βρίσκω λίγο χρόνο θα προσπαθώ να κάνω ένα πέρασμα κι από 'δω, αλλά να δούμε πότε!
  Μια γρήγορη ανάρτηση για σήμερα, το γρήγορο παγωτό. Το πρόβλημα που είχα με την πρώτη έκδοση του γρήγορου παγωτού ήταν ότι ήταν μεν νόστιμο, έβγαινε όπως πολύ σκληρό... Ευτυχώς όμως ήρθε η έκδοση Νο 2 και με χαροποίησε ιδιαίτερα! Η διαφορά του είναι η προσθήκη ενός εβαπορέ στη βασική συνταγή και από εκεί και πέρα ο συνδυασμός με αγαπημένα υλικά που το κάνουν πραγματικά απολαυστικό! Η πρότασή μου λοιπόν (και ευχαριστώ τη φίλη μου Αγγελική γι' αυτήν) είναι η εξής:

Υλικά για τη βασική συνταγή:
  • 500ml φυτική σαντιγύ
  • 1 μεγάλο εβαπορέ γάλα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
Επιπλέον (προαιρετικά) υλικά:
  • Μερικές κουταλιές από την αγαπημένη μας πραλίνα
  • Μπισκότα πτι μπερ (απλά ή με επικάλυψη σοκολάτας)
  • Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (τα κλασικά που τρώγαμε παιδιά)
  Χτυπάμε στο μίξερ χωριστά τη σαντιγύ και χωριστά το εβαπορέ (να γίνει λίγο πιο ρευστό από τη σαντιγύ). Τα αναμειγνύουμε και χτυπάμε και πάλι προσθέτοντας και το ζαχαρούχο. Εδώ τελειώνει η βασική συνταγή και μπορούμε αν θέλουμε να το καταψύξουμε. Αν όμως θέλουμε να το κάνουμε πιο...σούπερ ντούπερ (!) προσθέτουμε πραλίνα και τα μπισκότα σοκολάτας σπασμένα με το χέρι σε κομματάκια. Χτυπάμε ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  Σε ένα μεγάλο σκεύος στρώνουμε μπισκότα πτι μπερ (με την "καλή" τους πλευρά προς τα κάτω) και καλύπτουμε με την κρέμα. Αν δούμε ότι γίνεται πολύ χοντρή η στρώση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δεύτερο σκεύος και να μοιράσουμε τα υλικά. Καλύπτουμε την κρέμα με πτι μπερ, με τον τρόπο που τα είχαμε στρώσει και από κάτω, ώστε όταν παγώσει το παγωτό να μπορούμε να κόψουμε και να σερβίρουμε σε σαντουιτσάκια, με ένα ολόκληρο πτι μπερ σε κάθε πλευρά (εννοείται ότι τώρα τα στρώνουμε με την "καλή" προς τα πάνω). Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Σερβίρουμε όπως είπαμε σε σαντουιτσάκια. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω και λίγο σιρόπι.
  Αντί για πραλίνα και μπισκότα σοκολάτας μπορούμε να προσθέσουμε αμέτρητα άλλα υλικά όπως καραμέλα, μαρμελάδες, κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς (μέλι με καρύδια σε παγωτό, πώς σας φαίνεται;) κλπ. Μπορούμε ακόμα να χωρίσουμε την κρέμα σε 2 ή 3 μέρη, να προσθέσουμε τις γεύσεις που θέλουμε και να κάνουμε στρώσεις με τις διαφορετικές κρέμες. Έτσι μπορούν να βγουν και πολύχρωμα σαντουιτσάκια :)

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...