Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Τα τρουφάκια της γιαγιάς

Σήμερα είπα να αναρτήσω δύο συνταγές μαζί. Και οι δύο είναι συνταγές για τρουφάκια. Διαλέγετε και παίρνετε :) Η πρώτη είναι τα τρουφάκια της γιαγιάς μου, που τα φτιάχνει συνήθως σε γιορτές ή σε άλλες περιπτώσεις που ξέρει ότι θα συναντηθούμε και τα ετοιμάζει για να μας κεράσει :)



Υλικά:
  • 300 γρ. καρυδόψιχα
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη (δική μου έμπνευση που μόλις μου προέκυψε: μπισκότο πτι-μπερ ή μιράντα τριμμένο! Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι σούπερ. Απλά νομίζω ότι ίσως θέλει λίγη λιγότερη ζάχαρη για να μη γίνουν υπερβολικά γλυκά)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 65 γρ. σκόνη κακάο (δηλ. 1/2 κουτί από τα κλασικά του εμπορίου)
  • Τρούφα (ή και καρυδόψιχα τριμμένη) για να καλύψουμε τα τρουφάκια
  • 2 βανίλιες ή λικέρ (π.χ. βύσσινο)
  • Χάρτινες θήκες
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και πλάθουμε σε τρουφάκια. Τα ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τρούφα και τα κυλάμε ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε σε χαρτάκια και αφήνουμε κάποια ώρα να δέσουν τα υλικά. Καλή μας απόλαυση! :)



Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...