Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Σάλτσα τόνου για μακαρονάδα

Μια γρήγορη και νόστιμη σάλτσα, με λίγα υλικά, για μια μακαρονάδα της βιασύνης αλλά με πλούσια γεύση!

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή λάδι)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτί πασάτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το νερό ή το λάδι του και τον θρυμματίζουμε. Ρίχνουμε την πασάτα, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και μόνο λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σερβίρουμε πάνω σε σπαγγέτι, πένες, βίδες ακόμα και ρύζι και έτοιμo το φαγητό μας μέσα σε λίγα λεπτά!

Σημ.: Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και ελιές σε κομματάκια αν θέλουμε. Εγώ συνήθως δε βάζω, γιατί δεν τις συμπαθεί ο άντρας μου :)


Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...