Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Κολοκυθοφαΐ

Ένα νόστιμο φαγάκι φούρνου με κολοκύθια, κάτι ανάμεσα σε πίτα και σουφλέ. Χρησιμοποιώντας τα υλικά του (εκτός της φρυγανιάς) σαν γέμιση ανάμεσα σε τραγανά φύλλα, μπορούμε όντως να το μετατρέψουμε σε πίτα. Ας δούμε όμως πώς φτιάχνεται το κολοκυθοφαΐ σαν κυρίως πιάτο.

Υλικά:

  • 1 kg κολοκύθια
  • 2-3 κουτ. σούπας μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 ποτ. γάλα
  • 3-4 αβγά
  • 1 φλ τριμμένη φέτα (ή κασέρι)
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Περίπου 2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι-πιπέρι
Τρίβουμε τα κολοκύθια στην τρίφτη και αφού τα αλατίσουμε, αφήνουμε να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα σοτάρουμε στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν (περίπου 10 λεπτά) και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε και το γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ ανακατεύουμε ώστε να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα αβγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει, το τυρί, τον άνηθο (όσο θέλουμε) και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και το καλύπτουμε με φρυγανιά. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κολοκυθιών και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Το σερβίρουμε σε κομμάτια και καλή μας όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...