Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Το δικό μου κοτόπουλο αλα κρεμ

Εύκολο και πολύ νόστιμο!

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου (ή άλλο κομμάτι αν προτιμάμε, αλλά το στήθος ταιριάζει πολύ περισσότερο)
  • Τουλάχιστον 250 ml κρέμα γάλακτος (και η φυτική είναι μια χαρά)
  • 2-3 πιπεριές πράσινες ή πολύχρωμες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ή φρέσκα μανιτάρια (τα οποία όμως δεν αφήνουν την κρέμα λευκή)
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτ. λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • Σκληρό τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα κλπ.) τριμμένο (προαιρετικά)

Χωρίζουμε το στήθος στα δύο μέρη του και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Μπορούμε βέβαια να το κόψουμε και σε μικρότερα κομμάτια π.χ. μπουκίτσες, οπότε έτσι μειώνεται και ο χρόνος που χρειάζεται για να βράσει. Αν τα κομματάκια είναι αρκετά μικρά, οπότε ψώνονται πολύ γρήγορα κι εύκολα, μπορούν να μπουν και κατευθείαν στο τηγάνι, χωρίς να χρειάζονται βράσιμο. Αλάτι ρίχνουμε προς το τέλος του βρασμού για να μη σκληρύνει το κρέας. Κόβουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα μανιτάρια, αν χρησιμοποιούμε, σε φέτες ή άλλου είδους κομμάτια. Τα σοτάρουμε μαζί σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σβήνουμε αν θέλουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει λιγάκι η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε, πασπαλίζουμε προαιρετικά με το τυρί και καλή μας όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...