Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Μοσχαράκι λεμονάτο

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1/2 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για φαγητό κατσαρόλας (π.χ. ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμός από 1-1 1/2 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ γεμάτη
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε πιπέρι, τη δάφνη, το χυμό λεμονιού και βραστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, προσθέτοντας σταδιακά βραστό νερό όταν χρειάζεται. Αλατίζουμε όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά (για να μη σφίξει αν ρίξουμε αλάτι απ'την αρχή), πριν όμως να είναι τελείως έτοιμο, ώστε να τραβήξει τη γεύση. Όταν μαλακώσει τελείως και αφού έχει πιει τα πολλά υγρά και έχει μείνει μόνο η ποσότητα που θέλουμε σαν σάλτσα, διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα σε λίγο κρύο νερό (το πολύ 1/2 φλ. τσαγιού) και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού και συνεχίζουμε ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...