Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Λαχανοσαλάτα Ουγγαρέζα

Πρόκειται για μια χειμωνιάτικη σαλάτα που θυμίζει τουρσί, κάτι που της δίνει έξτρα πόντους. Χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλη σαλατιέρα λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη (χοντρό)
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές φέτες ή σε κομματάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη το ίδιο
  • 1/2 ματσάκι περίπου σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • Αλάτι
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)
Ρίχνουμε στο λάχανο αλάτι και το τρίβουμε για λίγο με τα χέρια για να μειωθεί σε όγκο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα δοχείο με καπάκι (τάπερ), το οποίο να μην είναι πολύ μεγάλύτερο σε σχέση με τον όγκο της σαλάτας. Ρίχνουμε μπόλικο ξύδι, το σκόρδο και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι πάνω. Κλείνουμε το δοχείο και αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα τουλάχιστον. Όσο περισσότερο την αφήνουμε, τόσο πιο νόστιμη γίνεται και μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές μέρες έτσι. Όταν είναι να τη σερβίρουμε, βγάζουμε την ποσότητα που θέλουμε με μια τρυπητή κουτάλα (χωρίς το σκόρδο) και προσθέτουμε ελαιόλαδο και αν χρειάζεται αλάτι και ξύδι. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να ρίξετε και μπούκοβο.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...