Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σαλάτα αλλαντικών - Wurstsalat



Μια γερμανικής προέλευσης σαλάτα-ορεκτικό με πολλές παραλλαγές. Αυτή είναι η συνταγή που έχω δοκιμάσει πολλές φορές από παιδί και μου αρέσει πολύ.

Υλικά:

  • Παριζάκι ή κάποιο άλλο παρόμοιο αλλαντικό
  • Αγγουράκια τουρσί
  • Λίγο ζωμό από τα αγγουράκια
  • Μαγιονέζα
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια σε κομμάτια μεγέθους περίπου 1/2 - 1 εκατοστού, δεν έχει και τόση σημασία η ακρίβεια. Κόβουμε και το αλλαντικό σε ίδια ή λίγο μεγαλύτερα κομματάκια και αναμειγνύουμε καλά και τα δύο υλικά με τη μαγιονέζα (όχι υπερβολική ποσότητα!). Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το τουρσί, ίσα-ίσα να γίνει λίγο πιο ρευστή η μαγιονέζα και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.


2 σχόλια:

athina μπασιούκα

Ωραίο ακούγεται και για να σου πω την αλήθεια, επειδή έχουμε στο σπίτι κάποιες ιδιαίτερες μπύρες, σκεφτόμουν να οργανώσω μια γερμανική βραδιά, τώρα που τελείωσαν τα Χριστούγεννα.

Alexandra

Σ' ευχαριστώ Αθηνά και καλωσήρθες στη γωνιά μου! Είναι μια καλή και εύκολη περίπτωση για τη γερμανική σου βραδιά. Αν θέλεις μερικές ιδέες ακόμη για μια τέτοια βραδιά χωρίς ιδιαίτερο μαγείρεμα, θα πρότεινα γερμανικά λουκάνικα και γενικά αλλαντικά (θα βρεις σε γνωστή αλυσίδα γερμανικών σούπερ μάρκετ) πάντα με συνοδεία μιας καλής καυτερής μουστάρδας (στο ίδιο κατάστημα, αυτή στο σωληνάριο). Επίσης ξινολάχανο (υπάρχει έτοιμο σε κονσέρβα) το οποίο συνήθως σερβίρεται με ψητό χοιρινό. Μια ωραία ζεστή πατατοσαλάτα θα κάνει επίσης καλή παρέα στα υπόλοιπα πιάτα που θα επιλέξεις! Αν σκοπεύεις απ' την άλλη να μαγειρέψεις, σου προτείνω τη σάλτσα για ψητά που θα βρεις στην κατηγορία σάλτσες-dips/άλλες.

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...