Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Δροσερή τάρτα ροδάκινο χωρίς ψήσιμο

Το συγκεκριμένο γλυκό συνδυάζει στοιχεία τάρτας και τσίζκεϊκ μαζί, είναι δροσιστικό και πολύ-πολύ καλοκαιρινό. Έχοντας λάβει πολύ θετικά σχόλια από όσους το δοκίμασαν, το συστήνω ανεπιφύλακτα!




Υλικά για μια μέτρια φόρμα ή ταψί (με διάμετρο γύρω στα 30 εκ.):

  • 500 ml φυτική κρέμα για σαντιγύ (γλυκιά)
  • 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο


Για τη βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • σιρόπι από την κομπόστα


Για την κρέμα πατισερί:
  • 1 1/4 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι σιρόπι από την κομπόστα
  • 3 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κοφτές κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3/4 ποτ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 1 βανίλια (εννοώ τη βανιλίνη που χρησιμοποιούμε συνήθως, αν έχουμε αυθεντική βανίλια, τόσο το καλύτερο!)
  • 1 κουτ. γλυκού μαργαρίνη
  • τη μισή από τη σαντιγύ που προανέφερα

Ξεκινάμε με αυτό που χρειάζεται την περισσότερη διαδικασία και κάποιο χρόνο για να κρυώσει, την κρέμα πατισερί. Ζεσταίνουμε το γάλα. Στην αργή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί με το σιρόπι, το οποίο ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο. Προσθέτουμε τους κρόκους και αφήνουμε να χτυπηθεί για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και λίγο-λίγο το ζεστό γάλα και όταν ομογενοποιηθεί (σε 2-3 λεπτά) το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, προσέχοντας να μην "πιάσει" στον πάτο. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε και τη χτυπημένη σαντιγύ.
Ετοιμάζουμε τη βάση χτυπώντας στο μπλέντερ τα μπισκότα, ώστε να γίνουν σχεδόν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε καλά με τα μπισκότα προσθέτοντας και λίγο σιρόπι κομπόστας από αυτό που περίσσεψε μετά την παρασκευή της κρέμας πατισερί. Απλώνουμε στη φόρμα/ταψί πιέζοντας με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού, ώστε η βάση να έχει το ίδιο πάχος παντού και να είναι ενωμένα σφιχτά τα υλικά της.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σε σαντιγύ. Αφήνουμε τη μισή στην άκρη και την υπόλοιπη την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στην κρέμα πατισερί που έχει κρυώσει. Εγώ προτιμώ συνήθως να βάζω λίγο περισσότερη σαντιγύ στην κρέμα και να αφήνω λίγο λιγότερη εκτός, γιατί προτιμώ να υπερισχύει η γεύση και η υφή της κρέμας και όχι της σκέτης σαντιγύ.
Πάνω από τη μπισκοτένια βάση ρίχνουμε την κρέμα πατισερί και αφού τη στρώσουμε καλά ρίχνουμε από πάνω τη σαντιγύ και τη στρώνουμε κι αυτήν. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού τοποθετώντας τις κολλητά μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιούμε στρόγγυλη φόρμα ακολουθούμε σχήμα σαλιγκαριού από το κέντρο προς τα εξωτερικά τοιχώματα, ενώ σε ορθογώνια στρώνουμε τις φέτες σε πυκνές σειρές. Αφήνουμε το γλυκό για κάποιες ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια.
Καλή όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...