Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Ρεβυθοσαλάτα Light



Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε τα όσπρια με τους συνηθισμένους και χιλιομαγειρεμένους τρόπους, σας έχω μία εύκολη, δροσερή και πολύ ελαφριά σαλάτα με ρεβύθια. Πολύ χορταστική ποσότητα αλλά πολύ λίγα λιπαρά. Ειδικά για τώρα το καλοκαιράκι είναι ό,τι πρέπει!

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1/2 πακέτο (δηλαδή 250 γρ.) ρεβύθια τα οποία αφήσαμε από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν και τα βράσαμε μέχρι να είναι έτοιμα να φαγωθούν
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε φέτες ή κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες ή κυβάκια
  • 100γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • λίγο κάρυ
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε. Για πιο δροσερή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και τομάτα κομμένη σε κύβους, αλλά έτσι η σαλάτα θα έχει περισσότερα ζουμάκια! Καλή όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...