Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Ψητές πατάτες με σος ροκφόρ και μπέικον



Μια καταπληκτική συνταγή που αγαπούν ακόμη και άτομα που δε συμπαθούν το ροκφόρ! Όταν ανάψετε φωτιά για κάποιο μπάρμπεκιου ή το τζάκι το χειμώνα σας προτείνω να τις δοκιμάσετε! Αν προτιμάτε πιο απαλή τη γεύση του ροκφόρ και το χρώμα της κρέμας να παραμείνει όσο γίνεται λευκό, τότε θα βάλετε μικρή ποσότητα τυριού. Στη φωτογραφία η κρέμα έχει πολύ ροκφόρ, οπότε παίρνει περισσότερο χρώμα από αυτό. Είτε σας αρέσει η λευκή, είτε η πιο σκούρα έκδοση, θα τις απολαύσετε σίγουρα! 

Υλικά:
  • πατάτες μετρίου μεγέθους, ολόκληρες με τη φλούδα τους
  • κρέμα γάλακτος
  • ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
  • μερικές φέτες μπέικον
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις στεγνώνουμε και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τις ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα για αρκετή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Σε κατσαρολάκι ή τηγάνι ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και όσο ροκφόρ θέλουμε (ανάλογα αν θέλουμε διακριτική ή πιο έντονη τη γεύση της σος) σε κομματάκια. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει το τυρί και αποσύρουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον που προηγουμένως έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομματάκια, μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε την πατάτα από το αλουμινόχαρτο, την κόβουμε στην πάνω πλευρά σε σχήμα σταυρού και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τις 4 πλευρές που έχουν σχηματιστεί από το σταυρό προς το κέντρο της πατάτας με μια κίνηση ελαφρά προς τα πάνω. Έτσι θα βγει προς τα έξω το ζεστό εσωτερικό της. Την περιχύνουμε με τη σος ροκφόρ και πασπαλίζουμε με μπέικον και μαϊντανό. Λαχταριστό! Καλή όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...