Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο


Πολύ απλές και νόστιμες πατατούλες που μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια το ψητό κρέας αλλά γιατί όχι, να φαγωθούν και σαν κυρίως πιάτο! Χρειαζόμαστε:

  • Πατάτες κομμένες σε μπουκίτσες ή μικρές στρόγγυλες με τη φλούδα τους (πλυμμένες καλά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μερικά κλαράκια δενδρολίβανο (ξερό ή φρέσκο)
  • αρκετό ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και φυλλαράκια δενδρολίβανου, περιχύνουμε με αρκετό ελαιόλαδο και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε (προαιρετικά. Γίνονται πολύ νόστιμες και χωρίς καθόλου λεμόνι). Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί χωρίς να "ξεπλύνουμε" τις πατάτες από τα υλικά. Ψήνουμε στο φούρνο (αντιστάσεις) στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε για να μην τις διαλύσουμε. Θα χρειαστούν γύρω στα 3/4 με 1 ώρα. Καλή όρεξη!

Cozy kitchen moments...and more!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...